Bijeenkomst over subsidieregeling leefbaarheidsprojecten

Een fietscrossbaan in Grijpskerk, een lift in dorpshuis De Til in Leek, de Koffer van Rinus in Enumatil, het Legio-Museum in Grootegast, de dorpsklok in Boerakker, de Hondsrugtuin in Haren, het festival Margrietpark in Sappemeer. Dit is zomaar een greep uit de tientallen fantastische projecten die tot stand gekomen zijn mede dankzij een financiële bijdrage van het Loket Levende Dorpen Westerkwartier en Groningen Centraal. Deze en andere voorbeelden van projecten en informatie over de subsidieregeling staan centraal op:

29 november 2017 van 19:00 – 22:00 uur in Dorpshuis “de Rotonde” in Niekerk 

 

Het Loket Levende Dorpen ondersteunt leefbaarheidsprojecten in de gemeenten Grootegast, Zuidhorn, Marum, Leek, Haren en Hoogezand-Sappemeer. Deze projecten zijn vaak kleinschalig en ontstaan uit lokale initiatieven met als doel om de leefbaarheid te bevorderen. De provincie Groningen verschaft de gelden vanuit het Programma Landelijk Gebied en de Gebiedscoöperatie Westerkwartier zorgt voor de uitvoering van de regeling.

Naar aanleiding van de vele succesvolle projecten willen wij graag nog meer mensen en organisaties informeren en inspireren om zich in te zetten voor de leefbaarheid van hun omgeving. Tijdens de bijeenkomst vinden presentaties van inspirerende projecten plaats. Daarnaast is er ruimte om in gesprek te gaan met de initiatiefnemers van de verschillende projecten of nieuwe projectideeën te toetsen op de haalbaarheid. Daarom nodigen wij u van harte uit voor deze bijeenkomst.

 

Programma

19:00 uur |  ontvangst met koffie/thee

19:30 uur |  woord van welkom

presentaties van projecten

toelichting subsidieregeling en aanvraagprocedure

22:00 uur |  afsluiting

 

Aanmelden   

In verband met de voorbereiding van de bijeenkomst stellen wij het op prijs dat u zich aanmeldt via info@gcwk.nl

 

Meer informatie over het Loket Levende Dorpen is te vinden op www.gebiedscooperatie.info onder het kopje Plattelandshuis.

Hopelijk treffen we elkaar op woensdag 29 november!