De Foodweek

Waarom gaan we niet produceren voor de eigen regio? Samen een alternatief ontwikkelen voor het huidige model? Innovatie, duurzaamheid en winst voor de regio en de regionale ondernemers.

In de regio Groningen willen we dit waar maken. Met een aantal partners in de regio zijn we een project gestart voor de bouw van een slimme regionale voedselketen. In de week van 26 t/m 30 september gaan we grootschalig van start. Een ploeg van 2000 studenten brengt gedurende de week alle voedselproducenten en –verwerkers in de regio in kaart. Daarnaast verkennen we de vraagkant. Hoeveel maaltijden hebben de ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio nodig? Welke ingrediënten zitten daarin en hoe moeten die worden aangeleverd? Na die week weten we of regionale aanbieders kunnen leveren wat er gevraagd wordt. Of zitten er gaten tussen die we kunnen dichten?

We sluiten de week af met een Ondernemersmiddag om samen te bepalen hoe we doorgaan met onze keten. In een reeks van korte pitches willen we de resultaten van de Foodweek met u delen en samen gaan nadenken welke stappen we nu moeten zetten.