De Innovatieboerderij: Samen innovatief & duurzaam

Op woensdag 25 mei was er een inspirerende brainstromsessie over de invulling van de Innovatieboerderij. Er waren vertegenwoordigers vanuit de overheid, onderwijs, ondernemers en andere geïnteresseerde partijen uit de omgeving. Gedurende de brainstormsessie kwamen er unieke en interessante ideeën naar voren; “waarom maken we er niet een hond van?”, “maak er een organisch gebouw van die continu aangepast kan worden”. Eén ding is zeker na de bijeenkomst, het verbouwen gaat nu echt beginnen!

Hoe is het allemaal begonnen? In september 2014 ontstond het idee: het verbouwen van de vervallen 17e-eeuwse boerderij aan de Rijksstraatweg te Zuidhorn tot het nieuwe hoofdkwartier van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, oftewel de innovatieboerderij.

Hoe ziet de toekomst eruit? De boerderij zal een smeltkroes gaan vormen waarbij alle betrokken partijen uit het onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven, maatschappelijk leven en de overheid samen tot innovatieve crossovers kunnen komen. Via innovatieve kennisnetwerken wil de Gebiedscoöperatie de stad Groningen en het Westerkwartier met elkaar verbinden en versterken. De koppeling van studenten en onderwijsinstellingen aan ondernemers uit de regio is hierbij essentieel. Naast de innovatieve netwerken zal de boerderij ook innovatief zijn qua design, bouwproces en gebruik. Het constant veranderende karakter zorgt ervoor dat de innovatieboerderij innovatief blijft.

Wilt u ook uw bijdrage leveren aan het verbouwen van de innovatieboerderij? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de ontwikkelingen? Kijk dan regelmatig op onze website, of neem contact op met Bram Keuning, procesbegeleider innovatieboerderij (Bram@BK6.nl).

Klik hier om een beeldverslag van de brainstormsessie te bekijken.

30 mei - 330 mei - 2