Deelname aan prijsvraag ministeries

Gebiedscoöperatie Westerkwartier is door de ministeries van OCW en EZ uitgenodigd voor deelname aan Pro-Motor. Dit is een nieuwe prijs die de ministeries hebben uitgeloofd voor succesvolle nieuwe samenwerking tussen publieke en private partijen (pps).

Zulke samenwerkingsverbanden blijven vaak steken op een abstract niveau. Met de Pro-Motor-Prijs willen de ministeries een persoonlijk gezicht geven aan vernieuwende netwerken en pps. Juist om de menselijke maat goed over het voetlicht te brengen heeft de Gebiedscoöperatie  ervoor gekozen om de verschillende aspecten van ons regionale partnerschap in een video uit te beelden. Vertegenwoordigers van alle betrokken partijen komen daarin aan het woord: studenten en hun docenten, ondernemers, bestuurders en wetenschappers. Het verhaal in de video hebben we aangevuld met een tekstdocument  en drie mooie posters.

Het hele pakket is vandaag naar de beoordelingscommissie in Den Haag gestuurd. Uit alle inzendingen kiest de jury in een eerste ronde vijf genomineerden. In februari wordt de winnaar uitgeroepen op de jaarlijkse conferentie van de Nederlandse centra voor innovatie en samenwerking (CiV en CoE). Nog even geduld dus.