Eerste grote groep afstudeerders van start in het Westerkwartier

Op woensdag 17 februari maakt de eerste grote groep afstudeerders kennis met de Gebiedscoöperatie Westerkwartier en haar samenwerking met de Hanzehogeschool via het FEM-office. Negen studenten Bedrijfseconomie en Accountancy gaan aan de slag om de economische bodem onder vele projecten van de Gebiedscoöperatie te leggen.

Zo worden er financiële onderzoeken gedaan naar de mogelijkheden tot zorg- en energiecoöperaties in de regio. Daarnaast gaan er verschillende studenten bezig met de problematiek rondom het vrijgekomen maatschappelijk vastgoed in Leek en Oldehove. Twee studenten gaan bezig met onderzoeken naar de haalbaarheid van het herstellen van de regionale voedselketen. Ten slotte zal een bedrijfskundestudent onderzoek doen naar een mogelijke Belevingswinkel in Zuidhorn.

Directeur Hans Bergsma en Kenniswerkplaatsmanager Wobbe Reindersma heetten de studenten van harte welkom en wensen ze veel succes de komende tijd met hun onderzoeken en uiteindelijk hun belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het Westerkwartier.

Eric Veldwiesch en Jannes Houkes doen vervolgens de plannen uit de doeken om de samenwerking tussen de Hanzehogeschool en de Gebiedscoöperatie verder uit te breiden. Het is de bedoeling dat vanaf komend collegejaar studenten ook in het vaste studieprogramma opdrachten en onderzoeken via de Gebiedscoöperatie gaan uitvoeren.

De zeer geslaagde en inspirerende middag wordt afgesloten met een hapje en drankje, waarna het afstudeertraject voor de studenten definitief gaat beginnen.