FEM-office presenteert zich aan de docenten

Vanuit de samenwerking tussen de Gebiedscoöperatie en de Hanze Hogeschool is er afgelopen jaar hard gewerkt om studenten direct te koppelen aan ondernemers in de regio. Om dit proces te versnellen is de startup ‘FEM-office’ in het leven geroepen: een bemiddelingsbureau voor en door studenten, gericht op het laten uitvoeren van duurzame vraagstukken van ondernemers in het Westerkwartier.

Afgelopen dinsdag presenteerde het FEM-office zich voor het eerst officieel aan docenten van Financieel Economisch Management. In een zeer geslaagde presentatie gaven de studenten (en managers to be) Leontine Telkamp, Mark Hogenberk, Marc Mobach en René Tamminga uitleg over wat er in het afgelopen jaar allemaal al bereikt is. Zo staat de startup op het punt om ingeschreven te worden bij de Kamer van Koophandel en gaat het eerste team van tien afstudeerders vanaf februari aan de slag in het Westerkwartier!

Maar het FEM-office wil meer! Vanaf februari wordt de zoektocht gestart naar hoe ondernemers uit de regio een vast onderdeel kunnen worden van het curriculum van Financieel Economisch Management. Bestuurders en docenten waren hier allemaal erg enthousiast over, bleek uit de reacties uit de zaal en na afloop. Daarnaast gaat het FEM-office op zoek naar andere mogelijke opleidingen binnen de Hanze Hogeschool die interesse hebben in het concept. Wordt vervolgd.