Foodweek-truck langs de scholen

Gedurende de Foodweek vinden er ook acties plaats bij de overige deelnemende scholen. Het mobiele klaslokaal van Terra Next is omgetoverd tot de Foodweek-truck en hiermee worden de scholen bezocht.

Bij Terra Groningen nemen 400 leerlingen en hun docenten onder belangstelling van de lokale omroep deel aan de Foodweek-quiz. De uitzending van Radio Noord met interviews van o.a. leerlingen en de Regiodirecteur Allard Bloem kan worden teruggeluisterd op: http://bit.ly/2eB6buV

Woensdag stopt de Foodweek-truck bij Terra Oldekerk, waar het programma gepresenteerd wordt aan een enthousiaste en kritische groep leerlingen. Donderdag volgt een bezoek bij  Terra Meppel. Naast de quiz en de achtergrondinformatie bestaat het programma uit vraaggesprekken met lokale ondernemers en Gert Stam, de Meppelder wethouder voor o.a. volksgezondheid en duurzaamheid. Twee agrariërs, de directeur van een groothandel in voedsel en een restauranthouder geven hun visie op de regionale voedselketen. Ook leggen zij uit tegen welke problemen ze aanlopen, vooral de prijs en een uitgebreid aanbod blijken een probleem te zijn. Wethouder Stam zoemt in op  de rol van de gemeente in het vraagstuk. Hij geeft aan dat een regionale voedselketen belangrijk is voor Meppel en dat de gemeente dit probeert te faciliteren met haar beleid.