Gebiedscoöperatie presenteert de Innovatieboerderij aan het publiek

Op dinsdag 21 juni is er onder het toeziend oog van ca. 70 geïnteresseerden een presentatie over de plannen voor de Innovatieboerderij. Er waren creatieve ideeën over bouw, ontwerp en exploitatie. Ideeën die door ondernemers, onderwijs en overheid gezamenlijk uitgevoerd zullen worden. Aansluitend hebben de gebiedscoöperatie en de gemeente Zuidhorn een intentieverklaring getekend, met als gezamenlijk doel, de boerderij tot een bruisende Innovatieboerderij transformeren.

13509377_1157245874336460_1877001121_o

De verbouwing van de Innovatieboerderij is een van de meest aansprekende voorbeelden van alle projecten waar we momenteel mee bezig zijn. De boerderij wordt een centrum waarin de laatste innovatieve snufjes op bouwgebied te zien zullen zijn. Daarnaast wordt de ‘Innovatieboerderij’ in de toekomst ook de uitvalsbasis voor de Gebiedscoöperatie zelf. Alle samenwerkingsvormen die ontstaan in de regio kunnen in de boerderij een plek vinden, waardoor de boerderij een levendig centrum wordt waar lokale ondernemers, onderwijsinstellingen, overheden en omwonenden een plek krijgen om samen aan een sterkere regio te werken.

De Gebiedscoöperatie Westerkwartier bestaat inmiddels ruim twee jaar en de ontwikkelingen gaan razendsnel, zoals de ontwikkeling van de Innovatieboerderij. Met ons steeds verder groeiende team en partners merken we iedere dag weer dat er ontzettend veel energie, enthousiasme en samenwerkingskracht bestaat én ontstaat in onze regio. Wilt u de ontwikkelingen volgen? Uw bijdrage leveren? Blijf op de hoogte via: www.gebiedscooperatie.info.

In de regio, met de regio, voor de regio!