Gebiedscoöperatie, Terra en Cowcept slaan handen ineen!

Vanochtend zijn, onder toeziend oog van een zeer enthousiast publiek, de handtekeningen gezet onder een unieke samenwerking tussen de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, de ondernemers van ‘Cowcept’ en de onderwijsinstelling Terra. Samen zullen zij het nieuwe keuzeprogramma ‘Paraveterinair Landbouwhuisdieren’ gaan inrichten.

Vanuit ondernemer Jan Lievaart (‘Cowcept’) kwam de constatering dat er op dit moment een tekort is aan opgeleide paraveterinairen voor landbouwhuisdieren. Het onderwijs sloot op dat vlak niet meer volledig aan bij de hedendaagse vragen van de ondernemers uit de regio. De vraag vanuit Cowcept was dus: hoe kunnen we het onderwijs op dit punt omvormen zodat wij ons tekort op kunnen lossen?

Met deze vraag zijn de Gebiedscoöperatie Westerkwartier en Terra hard aan het werk gegaan om het onderwijs op dit punt rechtstreeks te gaan verbinden met de ondernemers uit de regio. Het ‘leren in de regio’ past daarbij precies binnen de ambities van Terra. Daarnaast sluit het ook perfect aan bij de ambities van de Gebiedscoöperatie: via vragen uit de regio, nieuwe initiatieven en werkgelegenheid voor de regio creëren.

Het resultaat mag er zijn: vanaf augustus 2016 zullen de eerste leerlingen voor dit keuzeprogramma een aanzienlijk deel van het onderwijs gaan volgen op locatie.

Onder toeziend oog van de vele enthousiaste betrokkenen en geïnteresseerden tekenden vanochtend Wim Cnossen (directeur regionale vernieuwing Terra), Hans Bergsma (directeur Gebiedscoöperatie Westerkwartier) en Jan Lievaart (mede-eigenaar Cowcept) een samenwerkingsovereenkomst.

Kijk voor meer informatie over ‘Cowcept’ eens op www.cowcept.nl