Gebiedscoöperatie werkt samen met DrentsGoed in veranderende voedselmarkt

De Gebiedscoöperatie Westerkwartier is een mooie samenwerking aangegaan met DrentsGoed Streekproducten. Een vereniging bestaande uit een verzameling van Drentse producenten die op ambachtelijke en eerlijke wijze allerlei verschillende producten produceren. Deze producten, van jam tot kaas, zijn te verkrijgen in allerlei winkels in en net buiten Drenthe. Net als de Gebiedscooperatie ziet DrentsGoed de voedselmarkt veranderen. Bijvoorbeeld een groeiende vraag naar regionale producten, meer transparantie in de keten en steeds meer voedsel wordt door de eindconsument online besteld. Oftewel: je moet blijven innoveren wil je ook in de toekomst je doelgroep nog kunnen bedienen.

DrentsGoed wil meegaan in de ontwikkelingen, klaar zijn voor de toekomst en waar mogelijk groeien. Maar hoe behoud je hierbij het regionale karakter? Student Bas Martena deed hier onderzoek naar en gebruikte het vraagstuk van DrentsGoed als casus. Hij adviseerde o.a. dat DrentsGoed een goede klantanalyse moet uitvoeren, hierop de social media activiteiten professionaliseren en tevens moet investeren in online verkoop. Johan Dijk van DrentsGoed was zeer tevreden met Bas zijn advies en geeft hier meteen een vervolg aan. Deze week start een groep Small Business & Retail Management studenten met het opstellen van een strategisch marketingplan.

“De vereniging DrentsGoed streekproducten verzorgt al meer dan 15 jaar zelf voor een korte route van eerlijke producten uit de regio naar de consument. Gebiedscoöperatie Westerkwartier speelt in op de snelle ontwikkelingen om regionaal samen te werken. DGS en GCWK onderzoeken of er met deze kennis en ervaring én nieuwe ontwikkelingen mooie producten tot ontwikkeling kunnen komen.”

Johan Dijk, DrentsGoed

De Gebiedscoöperatie is blij met de samenwerking met DrentsGoed. Ook in het Westerkwartier werken we aan een regionale voedselketen en DrentsGoed is met haar vele ervaring een goed voorbeeld. Bijvoorbeeld de ervaring met meerdere productsoorten in één concept, certificering en voedselveiligheid, logistieke ervaring en hoe je de regionale producten de supermarkt in krijgt. Door even over de grens te kijken in Drenthe hopen we tot nieuwe modellen en concepten te komen voor het Westerkwartier.