Gebiedscoöperatie Westerkwartier naar pand voormalig Gomaruscollege Zuidhorn

De Gebiedscoöperatie Westerkwartier en de Innovatiewerkplaats verhuizen op dit moment naar het pand van het voormalig Gomaruscollege aan de Brilweg in Zuidhorn. Daarmee krijgt de Gebiedscoöperatie een onderkomen dat past bij haar huidige ambities en bij de aard van haar innovatieve werkzaamheden. De organisatie vertrekt hiermee uit het huidige pand aan de Transportweg in Noordhorn.

Geschikte locatie

Met de genoemde verhuizing ziet de Gebiedscoöperatie definitief af van huisvesting op de locatie naast de Brede School in Zuidhorn. De organisatie had al langere tijd het plan daar samen met partners en de gemeente Westerkwartier een ‘Innovatieboerderij’ te realiseren. Door de jaren heen heeft de Gebiedscoöperatie zich echter ontwikkeld tot een concept, dat niet alleen regionaal, maar ook nationaal en zelfs internationaal in de belangstelling staat. Daarmee heeft zij nieuwe ambities ontwikkeld en zijn haar werkzaamheden veranderd. De locatie naast de Brede School was daardoor niet meer passend. De gemeente heeft samen met de Gebiedscoöperatie gezocht naar een meer geschikte locatie en deze gevonden in het pand van het voormalig Gomaruscollege. Voor de locatie naast de Brede School zoekt de gemeente nu een andere invulling.

Hans Bergsma, directeur van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier: “ Begin 2020 stonden alle seinen nog op groen om met partners de Innovatieboerderij te realiseren. Zoals bij zoveel bedrijven is het de afgelopen periode een grote uitdaging geweest het hoofd boven water te houden. Het bestuur van de Gebiedscoöperatie acht het daarom niet verstandig op dit moment zoveel middelen in een gebouw te stoppen. Temeer omdat het gedachtengoed van de Gebiedscoöperatie op vele plekken in de belangstelling staat. Dit creëert nieuwe mogelijkheden en samenwerkingsvormen in de provincie Groningen om tot ontwikkeling en innovatie te komen voor de gemeente Westerkwartier en de regio Groningen in het algemeen.”

Hielke Westra, wethouder Innovatie en Huisvesting voortgezet onderwijs: “Het is mooi dat we een plek hebben kunnen vinden, waar de Gebiedscoöperatie de komende tijd haar ambities kan gaan uitrollen.”