Gedeputeerde Staghouwer bezoekt Gebiedscoöperatie Westerkwartier

Leek, 20 januari 2015

De Gebiedscoöperatie is volop in ontwikkeling en er wordt meer en meer over gesproken. Het bezoek op 19 januari was een mooie manier om meer inzicht te krijgen, wat is de Gebiedscoöperatie Westerkwartier nou precies?

Om een duidelijk beeld te kunnen vormen begon de middag met een bezoek aan het project Levend Landschap. Dit project van de Gebiedscoöperatie, met als doel het weer in goed beheer krijgen van 100 km houtsingels is al volop in uitvoering en in Niebert kon goed bekeken worden hoe dat in zijn werk gaat. Een groep van vier man was hier druk bezig met het onderhoud van de houtsingel, dat wil zeggen; zagen, snoeien en planten van bomen.

Na dit bezoek ging het gehele gezelschap naar de locatie van de Gebiedscoöperatie in Noordhorn. Deze locatie waar onder andere de kenniswerkplaats zijn intrede zal doen begin februari, zal een smeltkroes worden van studenten, docenten en experts uit de regio. Deze combinatie van mensen kan de ideale combinatie zijn om bij te dragen aan regionale ontwikkeling en innovatie. Samen meer Westerkwartier!

Het laatste onderdeel op het programma was een bezoek aan de vestiging van de Gebiedscoöperatie in Leek. Hier werden nog enkele inspirerende lezingen gegeven. Waaronder één over de Marumerlage, een gebied beheren, kan dat ook anders?

De gedeputeerde eindigde de dag dan ook door aan te geven erg te spreken te zijn over het enthousiasme en creativiteit binnen de Gebiedscoöperatie en het op de voet zal blijven volgen. Zo werd de dag afgesloten met een hapje/drankje van streekproducten en nagedacht over de geweldige mogelijkheden die het Westerkwartier te bieden heeft!

144unnamed