Helena Hartholt – Buro Troje

Buro Troje versnelt, verbindt, deelt, onderzoekt en organiseert sinds 2014 binnen zorg, welzijn, onderwijs en het lokale domein. Spin in het web is Helena. Nee, niet van Troje, maar Helena Hartholt. Zij brengt paardenkracht en diepgang samen en neemt haar stevige netwerk mee. Zo werkt ze samen in co-creatie met bondgenoten aan projecten, onderzoek, congresorganisatie en advies. En is ze kennismakelaar in inclusie, mensenrechten, sociaal beleid, Rijnlands organiseren en levenskunst.  Bijvoorbeeld voor wijkteams in Enschede gericht op inclusie en transformatie, voor In1school rondom het recht op inclusief onderwijs, voor de Coalitie voor Inclusie rondom het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking en ook voor zorginstellingen als de Zijlen en Phusis.

 

Helena aan het woord:

Sinds het voorjaar van 2017 werk ik ook voor de Gebiedscoöperatie, als aanjager van en expert binnen het programma rondom het Sociale Domein. Deze programmalijn ontbrak nog binnen de coöperatie en is nu ingevuld met onderwerpen als inclusieve arbeidsmarkt (Workcept.nl), nieuwe financiering (zoals PGB & Social Impact Bonds) en Zorgcoöperaties.

Ons gezamenlijke doel is om het Westerkwartier inclusief te maken. Zodat alle inwoners van het Westerkwartier vanzelfsprekend mee kunnen doen en bijdragen aan de samenleving. Waarbij we kijken naar de mogelijkheden, talenten en wensen van alle mensen en hoe we met elkaar belemmeringen in het Westerkwartier kunnen opheffen. Innovatie vormgeven, samen met inwoners, ondernemers, organisaties, overheden en onderwijs!