Het Middag-Humsterland gaat samen haar toekomst ontwerpen

 

Denkt u mee over een toekomstvisie voor het Middag-Humsterland?

De regio Middag-Humsterland staat de laatste tijd volop in de aandacht. Vanwege de volksraadpleging van afgelopen jaar en ook zeker vanwege de vele duurzame ideeën, initiatieven en bedrijven die er in de regio de afgelopen tijd gestart zijn. Het Middag-Humsterland laat zich steeds meer zien als een regio die klaar is voor de toekomst.

Willem Foorthuis. Lector Duurzaam Coöperatief Ondernemen

Het Middag-Humsterland maakt een eigen gebiedsagenda en visie met concrete projecten

Om deze toekomst concreet  te maken willen de gemeenten Zuidhorn en Winsum en de Gebiedscoöperatie Westerkwartier samen met bevlogen ondernemers, organisaties en inwoners in het Middag-Humsterland een gezamenlijke visie en een gebiedsagenda met projecten ontwerpen. Uitgenodigd zijn alle sectoren die in het Middag-Humsterland een rol spelen: van schoolinstellingen tot inwoners en van dorpsverenigingen tot grote bedrijven in de streek.

In drie grote expertsessies zal onder leiding van lector Duurzaam Coöperatief Ondernemen Willem Foorthuis deze agenda gevormd worden. Maar er wordt ook boter bij de vis gedaan: na afloop van de sessies zullen de deelnemers verder gaan werken met de uitvoering van de visie.

 

Ook u bent van harte welkom

Bent u woonachtig of werkzaam in het Middag-Humsterland en wilt u concreet meedenken én meedoen in de ontwikkeling van uw eigen regio? Meld u dan nu aan bij Eric Veldwiesch via info@gebiedscooperatiewesterkwartier.nl of 0594-726002. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op 21 maart van 16.15 tot 20.30 te Niehove. Wanneer u zich aanmeld ontvangt u verdere informatie.