Historische stamtafel in Noordhorn

NOORDHORN – Er is weer een historische stamtafel in Noordhorn en wel woensdag 12 november. Deze keer gaat het over de boeren en het landbouwbedrijf.

Ook nu vertellen geboren of getogen Noordhornse ‘stamgasten’ gezellig over vroeger. Boeten dörp en in dörp. Dat was best wel verschillend. Op de boerderij was het veel te druk om zo maar even naar het dorp te gaan. Wie in het dorp woonde had niet altijd wat te zoeken bij de boer. Daarom gaat het aan de stamtafel deze keer over het reilen en zeilen in vroeger tijd op de boerderij.
Baistemaart

Natuurlijk gaat het over veeteelt en akkerbouw, de veehandelaar en de melkrijder. De baistemaart en de koornbeurs in stad. Over zaaien, oogsten en de melkcoöperatie. Tot wanneer kwam de kiepkeerl langs . Over de gereedschappen en de machines die later hun intrede deden: de cultivator en de maaidörser. Kortom, alles over landbouw in Noordhorn in de vorige eeuw.

Ook een beetje sterke verhalen. Want het is per slot van rekening wel de stamtafel waar we aan zitten. De stamtafel is 12 november om 20.00 uur in de Dörpsstee, het dorpshuis van Noordhorn. Toehoorders en meepraters zijn welkom. Entree is gratis. De Dörpsstee staat aan de Noorderweg 61 in Noordhorn.

De avond wordt georganiseerd door de Werkgroep Noordhorn vroeger, een samenwerking van
Dorpsbelangen Noordhorn en de Historische Kring Zuidhorn.

 


 

Bron: http://www.het-westerkwartier.nl