Joyce Kuiken – Architect

Joyce is architect met affiniteit voor compact, energie-neutraal en sociaal bouwen. Dat wil zeggen dat ze graag samenwerkt met andere partijen in de bouw om samen met opdrachtgevers tot woningen, gebouwen of ontwerpen te komen die passen bij wensen en mogelijkheden. Duurzaamheid in de breedste zin van het woord is daarbij een uitgangspunt. Dus niet alleen gasloos bouwen, maar ook ecologisch, waar mogelijk circulair en met veel aandacht voor bouwprocessen, details, materialen en ruimtelijke beleving. Ook houdt ze zich bezig met de menselijke kant van het bouwen, en het vormen van gemeenschappelijkheid rond Tiny Houses in het bijzonder.

 

Joyce aan het woord:

Binnen de Gebiedscoöperatie houd ik mij bezig met de coördinatie van het ontwerp van de Innovatieboerderij, en begeleid hierin studenten op onderzoekstrajecten rond dit ontwerp. Ook tijdelijke huisvesting en Tiny Houses als innovatieve bouwvorm zijn hierin deelprojecten. Binnen de Gebiedscoöperatie ben ik verschillende partijen tegen gekomen waar ik mee samen ben gaan werken in lokale ontwikkelingen.

Ik zet mij in voor een leefbare (woon)omgeving door op nieuwe manieren samen te werken met andere lokale bouwprofessionals. De Gebiedscoöperatie heeft ditzelfde doel op een bredere schaal, en heeft ook een netwerk waar ik bij aan kan haken om mijn ideeën en projecten van de grond te krijgen. Zo zijn contacten met gemeentes en andere aangesloten partijen makkelijk gelegd, en zijn ook opleidingen rond de bouw binnen handbereik. Het verbinden van kennis, mensen en bedrijven op allerlei niveaus is essentieel om deze doelstelling te bereiken.