Nieuw Lid: Zorgboerderij de Mikkelhorst!

Woensdag 18 september hebben we ecologische zorgboerderij de Mikkelhorst uitgenodigd om een presentatie te geven over hun bedrijf en de ontwikkelingen aan onze medewerkers. Hierbij werd er aansluiting gezocht bij Gebiedscoöperatie Westerkwartier. De Mikkelhorst heeft naast zijn zorgtak ook tal van andere bedrijvigheid op hun mooie terrein, waarbij zij initiatieven aangaan met andere bedrijven uit verschillende sectoren.

Ook mochten wij gisteren de Mikkelhorst verwelkomen als lid. Zij zijn een mooie brede aanvulling in ons ledenbestand, waarbij wij veel van elkaar kunnen leren over bedrijvigheid, de zorg en het combineren van projecten. Samen met de Mikkelhorst gaan wij kijken hoe we aansluiting kunnen vinden binnen de regionale voedselketen, waarbij op een duurzame, sociaal inclusieve manier voedsel geproduceerd wordt.

Ecologische zorgboerderij de Mikkelhorst in het kort:
Ze zijn gelegen aan de rand van het groene Haren in de wijk Oosterhaar. Het is het een prachtige plek om te bezoeken of om te werken. Er is een kinderboerderij, tuinderij, theeschenkerij, houtkloverij en een winkel voor streekproducten. Tijdens openingsuren is het terrein vrij toegankelijk.

De Mikkelhorst biedt professionele dagbesteding voor mensen die dit nodig hebben in een veilige en positieve omgeving. Zo ontstaat rust, ruimte en structuur voor bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking (al of niet in combinatie met een fysieke beperking) of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten.

De Mikkelhorst streeft als ecologische zorgboerderij naar harmonie met natuur en omgeving. Zo verkopen ze in hun winkel producten uit eigen tuin en eigen streek, en produceren ze energie middels zonnepanelen op het dak van hun gebouw.