Inspireren & geïnspireerd raken!

Wat een geweldige ontwikkelingen hebben er plaats gevonden de afgelopen maanden.

Het Media Office is officieel van start gegaan, hiermee willen we onze leden en ondernemers in de regio ondersteunen op het gebied van communicatie. In deze nieuwsbrief presenteren we kort de mogelijkheden van het Media Office. Kunt u nog wel wat ondersteuning op het gebied van communicatie gebruiken? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Er is een start gemaakt om meerdere offices te ontwikkelen om zo onze leden optimaal te ondersteunen. Hierbij kunt u denken aan financieel, juridisch, P&O en meer.

Er gaat binnenkort een nieuwe website de lucht in, Workcept. Hiermee willen we de studenten ondersteunen bij het vinden van interessante afstudeeropdrachten. Maar bijvoorbeeld ook werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen mag en kan meedoen – Westerkwartier inclusief – dat is het doel!

Ook het congres is Oude Pekela was zeer inspirerend. Het samenbrengen van ondernemers, onderwijs, overheid. Kijken wat je aan elkaar kunt hebben en ook daadwerkelijk afspraken maken! De ontwikkeling van Gebiedscoöperaties in de rest van (Noord) Nederland is ook in volle gang.

Raakt u al geïnspireerd?

Met coöperatieve groet,

Hans Bergsma
Directeur Gebiedscoöperatie Westerkwartier

 


Media Office

Begin april zijn we van start gegaan met het Media Office. Het Media Office bestaat uit een team van communicatie experts en daarnaast studenten van onder andere de Hanzehogeschool.

Het is voor leden van de Gebiedscoöperatie mogelijk om gebruik te maken van het Media Office en ook ondernemers uit de regio kunnen bij het Media Office aankloppen.

Wat bieden we?
Allround communicatie. Hierbij kun je denken aan; strategische communicatie, online communicatie, pers & media, audio visueel, storytelling, vormgeving & het organiseren van evenementen en congressen.

De leden van de Gebiedscoöperatie bieden we “gratis” een basispakket. Bestaande uit het beantwoorden/uitvoeren van onderzoeksvragen door studenten en een communicatie organisatiescan.

Daarnaast kunnen de leden tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van enkele communicatiepakketten. Deze zijn gerelateerd aan de hiervoor genoemde thema’s. Binnen deze thema’s is het mogelijk om advies te krijgen, workshops te volgen en de communicatie door het media office uit te laten voeren. Een voorbeeld wat betreft de pakketten:

Online communicatie pakketten:

  1. Advies op maat over het inzetten van de website en social media
  2. Workshop geven over het inzetten van de website en social media
  3. Website ontwikkelen en/of social media strategie opstellen
  4. Bijhouden van website en social media (abonnement)

Ook ondernemers uit de regio kunnen aankloppen bij het Media Office!

Interesse in het Media Office? We komen graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ons bereiken via i.fakkert@gcwk.nl of bellen naar 0594-726200.


Open lunch
Hoe zet jouw organisatie communicatie in? Lukt het jullie om het verhaal van de organisatie aan de juiste doelgroepen over te brengen? Ben je benieuwd hoe je storytelling en social media hiervoor in kan zetten?

Het Media Office van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier ondersteunt ondernemers uit de regio bij hun communicatie. Samen met studenten bedenken we creatieve oplossingen en zetten we nieuwe media in. Zodat het werk van organisaties in het Westerkwartier meer zichtbaarheid krijgt.

Loop op dinsdag 16 mei tussen 12.30 en 14.00 uur bij de Gebiedscoöperatie Westerkwartier naar binnen om vrijblijvend kennis te maken met het Media Office. En te zien of we iets voor jullie kunnen betekenen. Ook kan je van de andere aanwezige organisaties horen hoe zij hun communicatie aanpakken.

Aanmelden kan tot 9 mei aanstaande via onderstaande button. Geef daarbij je naam en de naam van de organisatie door en met hoeveel personen je komt. Ook kan je in de mail alvast aangeven waar je interesse op het gebied van communicatie specifiek naar uit gaat. Wij verzorgen de lunch.


Stenen bikken bij de Sluis in Doezum voor de Innovatieboerderij

Op woensdag 13 april kregen de medewerkers van de Gebiedscoöperatie de kans om zelf een steentje bij te dragen aan de Innovatieboerderij door een middag te helpen bij de Sluis in Doezum.

Toen de schuur van de oude Iwema boerderij aan de Oostergast in Zuidhorn gesloopt werd zijn de ‘kloostermoppen’ bewaard om opnieuw gebruikt te worden. Deze oude Groninger stenen krijgen een ereplaats in de Innovatieboerderij, die op dezelfde plaats gebouwd zal worden.

Lees verder >>

Hoe kunt u helpen?
De komende twee weken moeten er nog heel veel stenen gebikt worden. Het zou geweldig zijn als de hele regio een steentje bijdraagt aan het “bouwen” van de nieuwe Innovatieboerderij. En daarnaast is het gewoon erg leuk om te doen!


Regionale conferentie Duurzaam Coöperatief Ondernemen

In kaart brengen wat ondernemers en het onderwijs aan elkaar kunnen hebben, dat was het doel van de regionale conferentie Duurzaam Coöperatief Ondernemen op 23 maart in Oude Pekela. De kennis en ervaring van ondernemers werd gekoppeld aan die van de Hanzehogeschool en haar partners.

300 Deelnemers kwamen op uitnodiging van Willem Foorthuis, lector Duurzaam Coöperatief Ondernemen en directielid van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier bijeen voor deze bijzondere werkconferentie.   Lees verder >>