De Gebiedscoöperatie wenst iedereen Fijne Kerstdagen en een Gezond & Gelukkig 2019!

Bekijk de video voor een kerstgroet en vooruitblik op 2019!

In deze nieuwsbrief kunt u daarnaast lezen over de teleconferentie met 8 regio’s in Europa en de prijzen die ZorgSaam Oldehove deze maand heeft mogen ontvangen. Het harde werken wordt beloond!

Met coöperatieve groet,
Hans Bergsma
Directeur Gebiedscoöperatie Westerkwartier


Europese regio’s nieuwsgierig naar Gebiedscoöperatie Westerkwartier

Onlangs maakte EURADA, een Europees netwerk voor economische ontwikkeling, bekend dat de Gebiedscoöperatie Westerkwartier hét voorbeeld is voor regionale economische ontwikkeling. Hiermee werd de belangstelling gewekt bij vele andere Europese regio’s en EURADA organiseerde een teleconferentie met 8 andere regio’s uit de landen Italië, Spanje, Oostenrijk, België, Griekenland en Turkije.

Lees meer >>


Leefbaarheidsprijs Zuidhorn & Provinciale vrijwilligers aanmoedigingsprijs voor ZorgSaam Oldehove

Maandagavond 17 december heeft burgemeester Greetje de Vries-Leggedoor de Leefbaarheidsprijs Zuidhorn 2018 uitgereikt aan ZorgSaam Oldehove.

De jury heeft grote bewondering voor ZorgSaam Oldehove. De jury is onder de indruk van het aantal vrijwilligers, de samenwerkingen met andere organisaties en projecten uit de regio en het ruime en diverse aanbod aan activiteiten.
Gedeputeerde Eelco Eikenaar maakte maandag 10 december de winnaars bekend van de Provinciale Vrijwilligersprijs 2018 tijdens een feestelijke avond in het provinciehuis. Met de prijs spreekt de provincie haar waardering uit voor vrijwilligers.

Genomineerde ZorgSaam Oldehove, ontving een aanmoedigingsprijs. ZorgSaam Oldehove richt zich met name op de leefbaarheid van de lokale omgeving voor de inwoners van het dorp Oldehove. Daarbij staat de zorg voor ouderen en andere kwetsbare inwoners centraal.

We zijn trots dat we als Gebiedscoöperatie Westerkwartier een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan dit geweldige bewonersinitiatief!

Klik hier voor meer informatie over ZorgSaam Oldehove >>