Gebiedscoöperatie in de spotlight!

We hebben in februari meerdere interessante personen/bedrijven mogen verwelkomen in de Innovatiewerkplaats te Noordhorn. Midden februari een mooie delegatie uit Duitsland (Wesermarsch) en eind februari een aantal gedeputeerden en lokale politici. Inspireren en geïnspireerd raken!

Het is ook zeer inspirerend om te vernemen dat de ontwikkeling van Innovatiewerkplaatsen in de regio volop in beweging is. Op 6 februari is de innovatiewerkplaats Groeningen gestart. Natuurgebieden rondom de stad Groningen verbinden met elkaar en met de stad Groningen. Een geweldig initiatief!

In deze nieuwsbrief kun je daarnaast lezen over de nieuwe privacywetgeving en over het Fruitcafé.

Met coöperatieve groet,
Hans Bergsma
Directeur Gebiedscoöperatie Westerkwartier


Gedeputeerden bezoeken Gebiedscoöperatie

De gedeputeerden Eelco Eikenaar & Patrick Brouns maken op woensdag 21 februari kennis met studenten, docenten, medewerkers van de Gebiedscoöperatie & regionale politici. Leendert Klaassen opent de bijeenkomst. Gedurende het bezoek ook enkele inspirerende woorden van directeur Hans Bergsma.

De gedeputeerden en regionale politici sluiten ook kort aan bij het wekelijkse overleg van het sociaal domein. De studenten vertellen hier o.a. gepassioneerd over hun onderzoeken.

Gedeputeerde Patrick Brouns; “interessante manier van innoveren, verbinden en ontwikkelen”


Innovatiewerkplaats Groeningen van start

Twee belangrijke partners van de Gebiedscooperatie Westerkwartier; Staatsbosbeheer en de Hanzehogeschool, zijn geïnspireerd geraakt door alle ontwikkelingen in onze Innovatiewerkplaats in het Westerkwartier.
Onder de noemer ‘Groeningen’ gaan ze de natuurgebieden rondom de stad Groningen verbinden met elkaar en met de stad Groningen. Dit alles in samenwerking met studenten, docenten en onderzoekers van de Hanzehogeschool.

Lees meer over Groeningen en de kick-off >>Onderzoek naar gevolgen nieuwe privacywetgeving

Vanaf 25 mei 2018 gaat de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. De Europese AVG (ook wel General Data Protection Regulation) komt in de plaats van de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens.
Het doel van de nieuwe regelgeving is om persoonsgegevens beter te beschermen, en de bescherming van deze gegevens binnen de EU gelijk te maken. De nieuwe privacyregels zijn breder en strenger dan de oude. Organisaties krijgen in deze AVG meer verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Het is immers van groot belang om binnen bedrijven zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan.

Drie studenten doen de komende maanden onderzoek naar de gevolgen van de nieuwe AVG voor de Gebiedscoöperatie Westerkwartier in het algemeen, voor het project Workcept (de inclusieve arbeidsmarkt), en voor zorgcoöperaties. Wordt vervolgd!


Wesermarsch bezoekt het Westerkwartier

Op maandag 12 februari deed de CEO van Diakonisches Werk Oldenburg, Uwe Kollmann, samen met drie werknemers, onze regio aan. Het programma bestond uit een bezoek aan de Innovatiewerkplaats in Noordhorn, de Gaveborg in Oostwold, de Hanzehogeschool in Groningen en de Innovatiewerkplaats Helpman de Wijert.

In Noordhorn kreeg de delegatie tekst en uitleg over de Gebiedscoöperatie, de Innovatiewerkplaats en het op te zetten International Business Office. Bij het International Business Office kijken we naar de exportkansen van bedrijven uit het Westerkwartier richting Duitsland en vice versa.

Lees meer >>


 

Fruitcafé afhaalpunt van de Streekboer

Het Fruitcafé de helpende hand in Helpman/de Wijert is sinds 7 februari afhaalpunt van de Streekboer.

Hiermee leveren we een mooie bijdrage aan de regionale voedselketen.
Samen voor regionaal voedsel!