De Gebiedscoöperatie valt wederom in de prijzen!

We hebben 2018 op een hele bijzonder manier afgesloten! Maar ook 2019 kon niet beter beginnen, winnaar van de Langmanprijs! Wederom waardering voor de Gebiedscoöperatie en haar leden. Trots! Wat een bijzondere ontwikkeling hebben we doorgemaakt de afgelopen jaren!

In deze nieuwsbrief kunt u daarnaast lezen over de Food Factory en onze nieuwe collega Stephanie van der Hoeven.

Met coöperatieve groet,
Hans Bergsma
Directeur Gebiedscoöperatie Westerkwartier


Gebiedscoöperatie wint Langmanprijs

9 januari heeft de Gebiedscoöperatie Westerkwartier tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord Nederland de Langmanprijs gewonnen. Een geweldige waardering voor de Gebiedscoöperatie en haar leden! Maar ook zeker een stimulans om op deze voet door te gaan en de regionale economie samen met alle partijen in de regio te blijven versterken & ontwikkelen.

Lees meer over de Langmanprijs>>


Food Factory – Kansen voor de regio

Wij zien een regionale voedselketen als een essentiële randvoorwaarde voor een duurzame toekomst en een sterke regionale economie. Onze passie is om op grote schaal vraag en aanbod regionaal te organiseren. De missing link tot nu toe: The Food Factory.

The Food Factory is een bundeling van de activiteiten rond productie, verwerking, afzet en het duurzaam verwaarden van reststromen. Een innovatief complex met state of the art uitgangspunten op het gebied van duurzaamheid. Waar de verwerking plaatsvindt van regionale primaire producten tot de bereiding van hoogwaardige en gezonde maaltijden. Met The Food Factory voorzien wij in de behoefte van grote afnemers naar regionale, verse en duurzame producten.

Beleef “The Food Factory”


 

Even voorstellen: Stephanie van der Hoeven

Mijn naam is Stephanie van der Hoeven en ik ben sinds kort woonachtig in Groningen. Als echte Brabander was dat een hele stap, maar door mijn werk bij de Gebiedscoöperatie begin ik de provincie te waarderen.

Ik ben afgestudeerd Dierenwetenschapper. Dieren hebben altijd al een speciaal plekje in mijn hart gehad en ik vind het leuk dat ik daar nu in mijn werk mee bezig kan gaan. Mijn taken liggen bij de regionale voedselketen. Ik focus mij op de veeteelt en met name de dierenwelzijnsaspecten. Dat theorie en praktijk nu samen komen vind ik een uitdagende puzzel om op te lossen met de boeren. In mijn verdere carrière zou ik graag stappen willen zetten om het dierenwelzijn van alle dieren te verbeteren en dat er bewustwording komt over dierenproblematiek.
In mijn vrije tijd houd ik erg van de natuur, wandelen, paardrijden en Lacrosse.