Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

Zo kort voor de vakantie hebben we vele nieuwe leden mogen verwelkomen bij de Gebiedscoöperatie. Die we in deze nieuwsbrief ook kort aan u presenteren. Erg fijn om te zien dat de samenstelling van onze leden steeds diverser wordt. Hopelijk komt dit de ontwikkelingen & innovativiteit in de regio ten goede!

We hebben voor het eerst een item van de Kredietunie Westerkwartier in onze nieuwsbrief. De interessante ontwikkelingen rondom de kredietunie willen we ook graag met jullie delen. Er zal dan ook vaker een item van hun voorbij komen.

In deze nieuwsbrief kunt u daarnaast lezen over het Festival Nieuwe Energie, de verlenging van REFRAME en de Coöperatieve Avond Energietransitie.

Met coöperatieve groet,
Hans Bergsma
Directeur Gebiedscoöperatie Westerkwartier


Festival Nieuwe Energie

Zaterdag 29 juni, een uniek festival op een unieke locatie, de Allersmaborg te Ezinge.

Het was een geslaagd festival ondanks de hitte! Interessante presentaties over de ontwikkelingen op het gebied van energietransitie in Middag-Humsterland, standjes om energie daadwerkelijk te ervaren. En dit alles onder het genot van een hapje en een drankje met muzikale ondersteuning.

Kon je niet aanwezig zijn? Bekijk dan de korte impressie. Geniet!


Beleef het “Festival Nieuwe Energie”!


Nieuwe leden: Biblionet Groningen

 

Nieuwe leden: Biblionet Groningen

Samen werken aan een bloeiend sociaal, educatief en cultureel leven in het Westerkwartier! Dat is wat we samen met onze nieuwe Regionaal Partner Biblionet Groningen willen realiseren in het Westerkwartier.

Lees meer >>

 Nieuwe leden: de Nieuwe Leefstijl

Met Stichting de Nieuwe Leefstijl heeft de Gebiedscoöperatie er een inspirerende en bevlogen partner bij. Met hun kennis over de duurzame voedselketen, specifiek het ervaren daarvan, zijn ze een mooie aanwinst in het netwerk. De komende periode gaan we kijken in welke projecten we gaan samenwerken.

 

 Nieuwe leden: Science & Robotics Vereniging Pretty Smart

De Science & Robotics Vereniging Pretty Smart is dé talentenclub van het Westerkwartier. Al twee jaar op rij hebben deze jongedames (leeftijd tot 14 jaar) het voor elkaar gespeeld om prijzen te winnen met hun technologische vondsten (van lego) voor maatschappelijke problemen.

SRV Pretty Smart komt bij ons in het pand, waar ze in de avonduren en de weekenden zullen werken aan hun geweldige ontwerpen.

 

 Nieuwe leden: Het bedrijfskundig Action Lab

Innovatiewerkplaats ‘Het bedrijfskundig Action Lab’ is de nieuwe adviespartner van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Het Action Lab is een Start-up van studenten bedrijfskunde. Het studentenbedrijf gaat ons adviseren op de volgende kernvakgebieden: Operations management, Organisatiekunde & Strategisch management.

We zijn erg blij met deze samenwerking. De coöperatie groeit sterk en samen met het Action Lab gaan we stappen zetten in de verdere professionalisering van onze organisatie.

 

 Nieuwe leden:Artavis

We hebben tijdens de Coöperatieve Avond Energietransitie een nieuw lid mogen verwelkomen: Artavis!

We kijken uit naar onze samenwerking en de mooie kansen die deze partner binnen bestaande en nieuwe projecten kan bieden.

Lees meer >>

 

 Vereniging van Dorpsbelangen Den Horn

“Dorp vol energie en initiatief” Den Horn sluit zich als eerste dorpsvereniging aan bij de Gebiedscoöperatie Westerkwartier.

Dinsdag 25 juni was het kerkje van Den Horn het decor van de start van een mooie nieuwe samenwerking in het Westerkwartier. De Gebiedscoöperatie Westerkwartier en de Vereniging van Dorpsbelangen Den Horn beginnen de samenwerking met de ontwikkeling van online communicatie en dorpsactiviteiten.

Lees meer >>

 


Coöperatieve Avond Energietransitie

Vanuit verschillende hoeken kijken organisaties, bedrijven en burgers naar de energietransitie. Bijvoorbeeld Wold en Waard die streeft naar nul-op-de-meter woningen en 100% CO2 reductie, zonder dat dit de inwoners extra belast. De gemeente en provincie die invulling moeten geven aan de Regionale Energie Strategie. Boeren die zoeken naar nieuwe invullingen voor hun energiebehoeften en het gebruik van reststromen.

Op de coöperatieve avond hebben we, gefaciliteerd door het lectoraat Duurzaam Coöperatief Ondernemen, de verschillende invalshoeken en mogelijkheden verkend. En de noodzaak geschetst voor een regionale maatschappelijke energieketen. Dit betekent samenwerking op een intersectoraal niveau. De intentie is uitgesproken om de regionale energieketen uit te gaan werken.

We danken Wold en Waard voor hun gastvrijheid om de Coöperatieve Avond bij hen te organiseren.

 


Kredietunie Westerkwartier “Krediet geeft positieve bijdrage aan leefbaarheid in de regio”

Met trots kunnen we melden dat we een krediet verstrekt hebben aan de dorpssupermarkt in Oldehove.

Trots omdat deze financiering volledig past in onze doelstellingen:

Het levert een zeer positieve bijdrage aan de leefbaarheid van het dorp – Het levert een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid;
Het project is volledig lokaal gefinancierd, deels met crowdfunding door klanten en deels door de kredietunie;
De versproducten worden van leveranciers uit de streek betrokken!