We gaan weer stappen zetten…

De zomervakantie zit er weer op. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een fijne en onbezorgde vakantie. Tijd om weer stappen te zetten!

Erg leuk dat we in deze nieuwsbrief wederom input hebben vanuit onze leden. Bij de Zijlen zijn ze bijvoorbeeld op zoek naar assemblage werk. Werkzaamheden waarbij de cliënten van de Zijlen iets kunnen betekenen voor anderen. Een super initiatief! Heeft u een interessante opdracht? Laat het ons weten.

In deze nieuwsbrief kunt u ook lezen over de ontwikkelingen binnen het project REFRAME, presenteren we 2 nieuwe leden, zetten we het spektakelstuk NOAR HUUS in de spotlight en vertellen we over ons bezoek aan Noord-Limburg samen met Westerkwartier Paardenkwartier.

Met coöperatieve groet,
Hans Bergsma
Directeur Gebiedscoöperatie Westerkwartier


De REFRAME community groeit!

Met het REFRAME-project ontwikkelen we een regionale voedselketen met productie, verwerking én afzet in Noord-Nederland. De afgelopen maanden hebben we vol ingezet op het organiseren van de productie. In vele productgroepen zijn er nu boeren aangehaakt. O.a. binnen aardappelen, groenten, rund, varken, kip en ei, vis, champignons, fruit en peulvruchten.

Zo is er al een behoorlijk gevarieerde regionale menukaart. Gezamenlijk ontwikkelen we plannen op het gebied van productie, duurzaamheid en afzet. Ook zien we deze groep als één groot gemengd bedrijf en gaan we de kringlopen sluiten. Wat voor de één een restproduct is, is voor de ander een grondstof. Oftewel, we zijn weer vele stapjes dichterbij een grootschalige, coöperatieve en duurzame regionale voedselketen.

 

Voor alle ‘best practices’ in REFRAME:
Online Resource Centre

Voor aanmelden REFRAME-nieuwsbrief:
REFRAME-nieuwsbrief

Voor het volgen van REFRAME op Facebook:
REFRAME Facebook

 Nieuwe leden: Unit4Security

We hebben een interessant nieuw lid mogen verwelkomen bij de Gebiedscoöperatie, namelijk Unit4Security. Een bedrijf dat op een innovatieve en duurzame manier naar beveiliging kijkt. En daarom ook zeker een mooie aanvulling is binnen de coöperatie.

Lees meer >>

 

 

 Nieuwe leden: Zorgboerderij de Mikkelhorst

We hebben afgelopen week Ecologisch Zorgboerderij de Mikkelhorst mogen verwelkomen als lid. De Mikkelhorst heeft naast zijn zorgtak ook tal van andere bedrijvigheid op hun mooie terrein, waarbij zij initiatieven aangaan met andere bedrijven uit verschillende sectoren.
Zij zijn een mooie brede aanvulling in ons ledenbestand, waarbij wij veel van elkaar kunnen leren over bedrijvigheid, de zorg en het combineren van projecten

Samen met de Mikkelhorst gaan wij kijken hoe we aansluiting kunnen vinden binnen de regionale voedselketen, waarbij op een duurzame, sociaal inclusieve manier voedsel geproduceerd wordt.

Lees meer >>

 


 

NOAR HUUS

Noar Huus is een spektakelstuk in de openlucht ter ere van het prachtige Westerkwartier. De voorstelling, met veel live muziek, humor en tegen een prachtige setting in de openlucht in het hart van het Westerkwartier is een heerlijke Western op z’n Westerkwartiers.

Er zijn bij een aantal voorstellingen nog kaarten beschikbaar. Kijk voor meer informatie en kaarten op: www.noarhuus.nl


Kredietunie Westerkwartier

De Gebiedscoöperatie Westerkwartier en de Kredietunie Westerkwartier gaan vanaf nu intensiever met elkaar samenwerken. Er zijn volop mogelijkheden om elkaar nog meer te versterken en inspireren!

We hebben al een datum geprikt voor onze eerste gezamenlijke bijeenkomst: vrijdag 18 oktober. Noteer het alvast in uw agenda. Het belooft een interessante bijeenkomst te worden! Informatie over de bijeenkomst volgt zo spoedig mogelijk.

 

 Assemblage Werk!

Voor een paar werkplekken in het kader van werk en dagbesteding
zoekt Stichting de Zijlen licht assemblage werk.

Cliënten van de Zijlen zijn dagelijks actief op verschillende locaties en velen doen graag repeterende werkzaamheden waarbij ze iets kunnen betekenen voor anderen. Zinvol werk doen doet iets met je identiteit, levert eigenwaarde, waarde voor de ander en een zinnige dagbesteding.

Je kan denken aan inpakken, sorteren, assembleren enzovoort.
Liefst werk waar geen druk op staat maar toch moet gebeuren.

We horen graag of we iets voor elkaar kunnen betekenen!