Per bus door Middag-Humsterland tijdens Dag van het Wad

De Dag van het Wad is een jaarlijks tweedaags evenement waarbij de Waddenzee in de schijnwerpers staat. Dit jaar is de Dag van het Wad op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni. In het hele Nederlandse Waddengebied, zowel op de eilanden als het vaste land, is er een grote verscheidenheid aan activiteiten. Eén van de activiteiten is een busrit door het oud wierdenlandschap Middag-Humsterland in het Westerkwartier.

Busrit
Op 29 en 30 juni toeren belangstellenden met een bus langs het Kloostermuseum Aduard, het Wierdenmuseum Ezinge en het dorpscentrum Niehove. Ben Westerink, die het gebied op zijn duimpje kent, is tijdens de busrit de reisleider. In genoemde bezoekerscentra kunnen bezoekers een rondleiding krijgen en verhalen horen over het gebied. Daarnaast organiseert het Wierdenmuseum een expositie en proeverij over voedsel van vroeger en nu. De bustocht is van 13.00- 16.30 uur en begint en eindigt bij het station van Zuidhorn. Het is ook mogelijk op eigen gelegenheid een fietstocht door Middag-Humsterland te maken. Bert Nederveen, voorzitter van de Gebiedsraad Middag-Humsterland in oprichting en wethouder van de gemeente Westerkwartier, is enthousiast: “De drie bezoekerscentra vertellen samen het volledige verhaal van Middag-Humsterland. Wij zijn er bijzonder trots op dat wij binnen dit gebied drie uitstekende musea hebben, die grotendeels worden gerund door vrijwilligers. Deze combinatie draagt bij aan de verbondenheid in en met het gebied.”

Middag-Humsterland
Het Middag-Humsterland is het oudste cultuurlandschap van Noordwest-Europa en laat zien hoe de Waddenzee is ontstaan en zich gedurende 2500 jaar heeft ontwikkeld. Jens Enemark, lid van de Gebiedsraad in oprichting, over de Dag van het Wad: “Het is voor ons een mooie kans deze dagen te laten zien hoe wij leven in het Middag-Humsterland en met de bewoners en boeren dit waardevolle gebied behouden en ontwikkelen.”

Meer informatie over de Dag van het Wad en de busrit door het Middag-Humsterland is te vinden op www.dagvanhetwad.nl. Reserveren voor de busrit is nodig in verband met het beperkt aantal plaatsen.