Samen werken aan een bloeiend sociaal, educatief en cultureel leven in het Westerkwartier

Biblionet Groningen is regionaal partner geworden van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Rachel van den Hoogen van Biblionet Groningen en Hans Bergsma van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier beklonken op 4 juli de samenwerking.

De ondertekening van het samenwerkingscontract vond plaats op de plek van de Innovatieboerderij: een centrale werkplek in Zuidhorn die kinderen, studenten, inwoners, ondernemers, overheid, onderwijs en onderzoek met elkaar verbindt en inspireert tot innovatieve samenwerking. Met de Innovatieboerderij werken we aan een betrokken, economisch en sociaal sterkere regio, nu en in de toekomst. De Innovatieboerderij biedt bovendien de mogelijkheid om de samenwerking tussen Biblionet Groningen en Gebiedscoöperatie Westerkwartier verder te verkennen en te intensiveren. De thema’s die bij deze samenwerking centraal staan, zijn: meedoen in de samenleving, persoonlijke ontwikkeling, een (gezinsgerichte) aanpak laaggeletterdheid, innovatie en eLABs.

Bijzondere samenwerking
Rachel van den Hoogen licht deze mooie samenwerking in de regio kort toe: “Ons gezamenlijke doel is dat alle inwoners van het Westerkwartier vanzelfsprekend mee kunnen doen en bij kunnen dragen aan de samenleving. De bibliotheek is van iedereen. Als openbaar toegankelijke voorziening willen we een wezenlijke maatschappelijke bijdrage leveren aan het leven van mensen door hen de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen, zich te laten inspireren en elkaar daarbij te ontmoeten. Zo draagt de bibliotheek in co-creatie met Gebiedscoöperatie Westerkwartier haar steentje bij aan een vitaal Westerkwartier met een bloeiend sociaal en cultureel leven voor alle inwoners.”

Innovatieboerderij krijgt steeds meer vorm
De ontwikkeling van de Innovatieboerderij is in volle gang. Deze unieke boerderij is zeer geschikt om een samenwerking zoals die met Biblionet Groningen fysiek vorm te geven. Daarnaast biedt de boerderij extra mogelijkheden om het gezamenlijke doel te bereiken: een vitaal Westerkwartier. Hans Bergsma is enthousiast over de samenwerking: “We kijken uit naar de samenwerking met Biblionet Groningen: een partner die ons op sociaal en cultureel gebied een extra boost kan geven en samen met ons een mooie bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van de Innovatieboerderij. Een win-win situatie voor beide partijen!”