Studenten Sociaal Domein bezoeken Peebos

Een dozijn studenten die in de Innovatiewerkplaats van de Gebiedscoöperatie onderzoek doen binnen het sociaal domein, brachten woensdag 17 oktober een werkbezoek aan Peebos. Peebos, bij Opende, wordt beheerd door Gebiedscoöperatielid Staatsbosbeheer. ‘Op Peebos’ werken mensen met een beperking, taakgestraften (‘onvrijwilligers’) en mensen die bezig zijn met een re-integratietraject samen in het groen. Staatsbosbeheer en De Zijlen werken hierin samen.

De komende tijd worden de activiteiten uitgebreid, te beginnen met de bouw van een multifunctioneel Leer-Werk-Zorg-Innovatie centrum. Het is de bedoeling dat vanuit Peebos meer mensen zinvol aan het werk gaan. Daarbij komt er extra aandacht voor opleiding en doorstroming naar regulier werk. De Gebiedscoöperatie, Staatsbosbeheer, Gemeente Grootegast,  Dolmans Landscaping Services, De Zijlen en Landschapsbeheer Groningen werken hierin samen. Een deel van de bij het bezoek aanwezige studenten is bezig met onderzoek om de uitwerking van de plannen te ondersteunen.

Boswachter Nico vertelde met zijn gebruikelijke enthousiasme over het ontstaan van Peebos, en de mensen die er werken, om daarna met studenten Laura te vertrekken naar de Social Impact Day in de Oosterpoort, om meer ondernemers warm te maken voor het project. Een deel van de studenten bleef nog wat langer van het mooie weer genieten en probeerde het Blotevoetenpad uit.