Tweede sessie Visie voor het Middag Humsterland in Ezinge

De Gebiedscoöperatie Westerkwartier en de gemeenten Zuidhorn en Winsum willen met ondernemers en inwoners van het Middag-Humsterland een gezamenlijke visie en gebiedsagenda ontwerpen. Een visie die meteen om te zetten is in concrete projecten waar iedereen mee aan de slag kan.

Het ontwikkelen van de gebiedsagenda is sinds de eerste bijeenkomst van 21 maart in Niehove in volle gang: samen hebben de deelnemers hun kernwaarden voor het gebied geformuleerd. Elementen die absoluut behouden moeten worden zijn bijvoorbeeld de rust en de ruimte. Grootschalige, lawaaierige landbouw en grote windmolens moeten juist worden geweerd uit het gebied. Nieuw ondernemerschap en een snelle internetverbinding zijn absoluut essentieel.

De deelnemers gaan in groepen aan de slag om hun ideeën en plannen concreet te maken.

 

Tijdens de tweede sessie op 13 maart in Ezinge bleek opnieuw hoe betrokken de bewoners van Middag-Humsterland zijn bij de toekomst van hun streek. Ruim 40 deelnemers schoven aan om mee te praten, waarvan ongeveer de helft ook bij de vorige sessie aanwezig was.

Wat in alle gespreksonderwerpen naar voren kwam is de manier waarop je plannen kunt realiseren. Steeds weer kwam daarbij het begrip ‘coöperatief’ aan de orde. Aan iedereen werd dan ook gevraagd om vooral concreet te denken: wat kun je zelf bijdragen, welk proces kun je zelf in handen nemen?