Werkbezoek studenten en stakeholders aan Innovatiewerkplaats Helpman-De Wijert

Op 16 mei brachten stakeholders en een grote groep studenten van de programmalijn Sociaal, Gezond en Inclusief een werkbezoek aan de Innovatiewerkplaats Helpman-De Wijert. Annet Muller-ter Veen, manager van de Innovatiewerkplaats, gaf een presentatie over het ontstaan van de Innovatiewerkplaats, en de Wijkdeal De Wijert. Wijkdeal de Wijert is een co-creatief participatietraject waarin bewoners in samenspraak (met de gemeente) beslissen over de te besteden middelen en het beleid van de wijk.

Daarna presenteerden drie studenten die een afstudeeronderzoek doen naar verschillende onderdelen van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) de belangrijkste onderdelen van de AVG, die op 25 mei 2018 ingaat.

Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoekje aan Fruitcafé De Helpende Hand in De Wijert. Dennis Broekema, die als sociaal-cultureel medewerker in opleiding in het Fruitcafé werkt, vertelde over de vele activiteiten die in het Fruitcafé op verzoek van bewoners plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld de 3G (gezond, goedkoop en gemakkelijk) kookworkshops voor klanten van de voedselbank. Het Fruitcafé is een coöperatieve buurtwinkel, opgericht door de Gebiedscoöperatie en Terra MBO Groningen.