“Wij zijn de Gebiedscoöperatie”

Vrijdag 29 maart was er een grote bijeenkomst bij Loonbedrijf Stuut te Zevenhuizen met een opkomst van ca. 300 man! De dag begon met de Markt van de Coöperatie. Waar de veelzijdigheid van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier naar voren kwam. Gevolgd door het officiële programma. Waar enkele inspirerende sprekers de ontwikkelingen van de Gebiedscoöperatie mooi in beeld brachten en de Food Factory gepresenteerd werd!

2018 en begin 2019 was een bijzondere periode voor de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Naast dat onze manier van werken tot duidelijke resultaten begon te leiden, viel het ook op bij regionale, nationale en zelf internationale organisaties. Wat resulteerde in enkele mooie prijzen; de Langmanprijs, de Europese waardering van Eurada en sinds afgelopen vrijdag ook de Aequor prijs. Daar zijn we als Gebiedscoöperatie toch best wel trots op. Dit hebben WIJ als regio toch maar mooi voor elkaar gekregen!

Food Factory

Een belangrijk onderdeel van de bijeenkomst was de presentatie van de Food Factory. Een maaltijdenfabriek in Leek die met voornamelijk producten uit de regio maaltijden gaat leveren aan groten instellingen in Noord-Nederland. Dit zal in eerste instantie ziekenhuizen en zorginstellingen zijn maar kan zich in de toekomst nog uitbreiden naar bijvoorbeeld Retail & onderwijsinstellingen. Om aan de grote vraag van deze organisaties te kunnen voldoen gaan boeren en tuinders zich verenigen in coöperaties, zoals de vrijdag opgerichte Natuurvleescoöperatie Westerkwartier.

Ontwikkeling regio

We zijn een samenwerkend bedrijf tussen organisaties, ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in het Westerkwartier. De Food Factory is een duidelijk resultaat van onze intersectorale samenwerking in de regio. We zijn uiteraard met nog veel meer projecten bezig. Denk hierbij aan gebiedsontwikkeling in het Middag-Humsterland, energietransitie, biobased economy, sociaal/inclusief werken, en nog veel meer.

Geïnteresseerd geraakt?

Bent u ondernemer, student, onderzoeker, ambtenaar of geïnteresseerd inwoner in het Westerkwartier, of woont/ werkt u buiten het Westerkwartier maar wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van deze prachtige regio? Neem dan contact met ons op via info@gcwk.nl of 0594-726002.