Zhiriek Tamrazian

Al een half jaar lang helpt Zhiriek ons op de maandag met administratieve- en schoonmaakwerkzaamheden. Zhiriek is geboren in Nagorno-Karabach, een regio in de Zuidelijke Kaukasus, heeft vervolgens jarenlang in Rusland gewoond en woont sinds negen jaar in Nederland. Eerst in Emmeloord, maar nu al zes jaar in Aduard. Daar woont hij samen met zijn vrouw Armine en hun vier kinderen: Michael (4), Karolina (7), Elen (14) en Hjak (16).

Na eerst Nederlandse les gevolgd te hebben op het Noorderpoort College, volgt Zhiriek nu twee dagen in de week Nederlandse les bij het Taalhuis van de Bibliotheek in Zuidhorn. Via het Taalhuis is hij bij de Gebiedscoöperatie terecht gekomen en inmiddels is hij echt onderdeel van het team. Zhiriek is een goede schoonmaker en helpt daarnaast mee met allerlei administratieve werkzaamheden. Tussendoor vertelt hij trots over bijvoorbeeld de voetbalprestaties van zijn zoon.

Zhiriek heeft in Rusland altijd bij een benzinepomp gewerkt. In Nederland heeft hij allerlei vrijwilligersbaantjes gehad, maar het lijkt hem mooi om weer bij een benzinepomp te werken in de toekomst. Bij de Gebiedscoöperatie wil hij werkervaring opdoen en de Nederlandse taal oefenen. Wat hij het mooiste Nederlandse woord vindt? Jammer! “Dat zingt zo lekker”.